zoeken
Lettertype: A A A

HdS Zorg
Christelijke organisatie voor thuiszorg
Kapteijnstraat 25
3771 CA Barneveld

Huishoudelijke hulp
(0342) 40 56 00 (8.30 - 17.00 uur)
huishouding@hdszorg.nl

Verpleging en verzorging
(0342) 40 56 03 (09.00 - 17.00 uur)
wijkverpleging@hdszorg.nl
Voor uw wijkteam bel:
(0342) 40 56 16 Team Barneveld Noord
(0342) 40 56 15 Team Barneveld Zuid
(0342) 40 56 18 Team Voorthuizen
(0342) 40 56 19 Team Kootwijkerbroek


Ik ga voor de mensen en de dingen die je samen deelt.

Afbeelding: AnitaAdamsIMG_2729voorweb

Als medewerker huishoudelijke hulp werkt Anita Adams ruim 4 jaar bij HdS Zorg. Na haar studie antropologie zocht Anita een baan in Barneveld of omgeving.

“Ik zocht een baan waarbij ik met mensen kon gaan werken. HdS Zorg is een bekende organisatie in Barneveld en mijn ouders hebben ook wel eens hulp gehad van HdS. Als eerste ben ik dan ook gaan kijken of ik hier terecht kon. De thuiszorg sprak me aan en gelukkig zochten ze op dat moment ook mensen.” De breed christelijke identiteit van HdS zorg vindt Anita erg waardevol: “Ik vind het belangrijk om de liefde die ik van God krijg uit te dragen tijdens mijn werk. Dat is voor mij iedereen met respect behandelen, oog hebben voor de cliënt waar ik ben en naast iemand gaan staan. Dat zit hem in de manier waarop je aanwezig bent. De huishoudelijke taken doe ik met plezier, maar de gesprekken die ik heb vind ik het leukst.”

De cliënten van HdS Zorg zijn van alle gezindten. Anita komt zowel bij religieuze mensen als bij mensen zonder geloofsovertuiging. “Een boel Barnevelders kiezen denk ik voor HdS Zorg, omdat het een betrouwbare en gevestigde organisatie is. Ik vind het belangrijk dat niemand bij HdS Zorg wordt uitgesloten. Zo kom ik ook bij Moslims over de vloer.” De christelijke identiteit zit in HdS Zorg verweven vertelt Anita. “Je merkt het aan kleine dingen en daar voel ik me heel prettig bij. Bijvoorbeeld tijdens de kerstlunch of vier keer per jaar tijdens de teamvergadering. Dan beginnen we met een moment van bezinning. Elke keer bereid een andere collega iets voor, dat kan een gedicht zijn of een stukje uit de Bijbel. Voor mij is het heel waardevol te werken bij een organisatie die mijn levensovertuiging deelt en achter me staat. Dat heb ik bij HdS Zorg echt gevonden.”