zoeken
Lettertype: A A A

HdS Zorg
Christelijke organisatie voor thuiszorg
Kapteijnstraat 25
3771 CA Barneveld

Huishoudelijke hulp
(0342) 40 56 00 (8.30 - 17.00 uur)
huishouding@hdszorg.nl

Verpleging en verzorging
(0342) 40 56 03 (09.00 - 17.00 uur)
wijkverpleging@hdszorg.nl
Voor uw wijkteam bel:
(0342) 40 56 16 Team Barneveld Noord
(0342) 40 56 15 Team Barneveld Zuid
(0342) 40 56 18 Team Voorthuizen
(0342) 40 56 19 Team Kootwijkerbroek


Werken bij HdS Zorg voelt als een warme deken.

Afbeelding: JantineenEvelienP1060394voorweb

Jantine Rijksen, wijkverpleegkundige Kootwijkerbroek, vertelt: “Ik kom hier niet uit de buurt en kende daardoor HdS Zorg nog niet. Heel bewust was ik wel op zoek naar een baan in de thuiszorg. Vanwege mijn christelijke achtergrond kende ik twee mensen die zorg van HdS kregen. Die waren zo positief en enthousiast over HdS Zorg dat ik heel bewust ben gaan solliciteren. En daar heb ik geen spijt van!

Het is heel fijn om bij een christelijke organisatie te werken. Je begrijpt elkaar beter en je hebt steun aan elkaar. Natuurlijk praten we niet de hele dag over het geloof, we zijn ook gewoon aan het werk. Het is meer het weten, gewoon een vanzelfsprekendheid.” Veel van de cliënten van Jantine hebben een christelijke achtergrond, maar lang niet allemaal. Toch kiest een groot deel van de klanten bewust voor HdS Zorg vanwege de identiteit denkt ze. “Voor veel van mijn cliënten is de identiteit van HdS Zorg belangrijk. Dat we een breed christelijke organisatie zijn, geeft mensen een veilig gevoel. Natuurlijk kiezen er ook mensen voor ons, omdat bekenden zorg van ons krijgen en dat goed bevalt. Bij een intake vraag ik wel vaak naar iemand geloofsovertuiging. Dat maakt dat ik beter weet in welke richting ik oplossingen kan zoeken voor mensen. Bijvoorbeeld als een cliënt van mij regelmatig naar het ziekenhuis moet en zelf geen vervoer kan regelen. Dan neem ik contact op met de kerk waar deze cliënt lid van is om te kijken of we samen met hen tot een oplossing kunnen komen door bijvoorbeeld vrijwilligers van de kerk in te zetten.

De christelijke identiteit zit echt in HdS Zorg verweven. Dat zie je op allerlei manieren terug. Zo wordt er tijdens teamuitjes gezamenlijk begonnen en sommige teams beginnen de vergadering bijvoorbeeld met een meditatief moment. Een ander voorbeeld is het werkrooster op zondag. Op zondag verlenen we vanzelfsprekend ook zorg, maar dan houden we er in het rooster wel rekening mee dat een medewerker ten minste één keer per dag naar de kerk kan. Als iemand bijvoorbeeld een ochtendroute werkt, plannen we diegene niet in voor de avondroute. Dat vinden onze medewerkers belangrijk. En daarnaast is het een soort ongeschreven regel dat je op zondag in een rok werkt of dat je een witte uniformbroek draagt.” Jantine vertelt dat het krijgen van zorg op zondag voor een aantal van haar cliënten ook anders is dan door de weeks. “Er zijn cliënten die wij in zorg hebben, die er prijs op stellen dat ze op zondag alleen de hoognodige zorg ontvangen. Dat betekent soms dat iemand niet gedoucht wil worden of niet geschoren. Sommige cliënten vinden het niet prettig dat we op zondag steunkousen komen aantrekken. Vaak is er die dag wel familie of een buurvrouw die hierbij kan helpen. En soms is het zo dat een cliënt op zondag gewoon geen steunkousen draagt. De cliënt is hierin leidend, en wij denken mee.”