zoeken
Lettertype: A A A

HdS Zorg
Christelijke organisatie voor thuiszorg
Kapteijnstraat 25
3771 CA Barneveld

Huishoudelijke hulp
(0342) 40 56 00 (8.30 - 17.00 uur)
huishouding@hdszorg.nl

Verpleging en verzorging
(0342) 40 56 03 (09.00 - 17.00 uur)
wijkverpleging@hdszorg.nl
Voor uw wijkteam bel:
(0342) 40 56 16 Team Barneveld Noord
(0342) 40 56 15 Team Barneveld Zuid
(0342) 40 56 18 Team Voorthuizen
(0342) 40 56 19 Team Kootwijkerbroek


We zijn allemaal heel verschillend,
maar toch voelen we elkaar heel goed aan.

Afbeelding: Jettyvanhartenvoorweb

Jetty van Harten werkt sinds 2004 bij verpleging en verzorging van HdS Zorg en is momenteel een bekend gezicht in Kootwijkerbroek.

“Ik zat op een keer in de kerk en daar was een oproep omdat men vrijwilligers zocht voor iemand die uit het ziekenhuis kwam en waarvoor geen hulp beschikbaar was. Daar heb ik toen op gereageerd, want ik voelde dat toch een soort als “roeping”. Later, na die periode van vrijwilligerswerk ging ik op zoek naar meer uitdaging en toen heb ik gewoon HdS Zorg gebeld. Ik had eigenlijk geen idee wat het werk in de thuiszorg inhield, maar vanaf de eerste dag voelde ik dat ik mijn bestemming had gevonden.

Zorg geven aan mensen had ik al eerder gedaan, maar binnen het team van HdS Zorg had ik meteen het gevoel dat ik kon zijn wie ik was. Ik durf wel te zeggen dat iedereen die in de zorg werkzaam is, dat doet met gevoel en vanuit hun hart. Bij HdS Zorg is dat zeker ook zo. Het mooie is dat je vanuit je eigen achtergrond ook aansluiting hebt bij klanten en collega’s met dezelfde drijfveer. Dat geeft echt een extra dimensie. Soms kun je vanuit je geloof ook mooie dingen met klanten delen, bijvoorbeeld een mooie of bemoedigende tekst. Als je elkaar goed kent is dat soms gepast en fijn voor de klant.

Wij als HdS Zorg collega’s zijn heel verschillend. We komen uit een heel grote verscheidenheid van kerken en ook onze leeftijden lopen ver uiteen. Toch voelen we dat we bij elkaar horen. Dat merk je bijvoorbeeld bij ons teamoverleg. Dat starten we altijd met een moment van bezinning. Om de beurt geven we daaraan invulling. Iedereen doet dat op een andere manier, maar op de inhoud kunnen we elkaar echt heel goed vinden en elkaar aanvullen. Het is best lastig om uit te leggen, het is gewoon het gevoel en niet goed in woorden te vatten.

Dat HdS Zorg onderdeel is van de Icare organisatie ervaar ik zeker als een meerwaarde. Hierdoor kon ik mijn scholing verzorgende IG weer oppakken en we kunnen onze klanten nu heel complete zorg bieden. Nachtzorg, zorg bij mensen met dementie, en zorg op verpleegkundig niveau. Het werken bij HdS Zorg is dus ook uitdagend daardoor. Je kunt je vak van verzorgende en verpleegkundige echt goed uitoefenen.