Zoeken

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

24-11-2017

Deze week organiseerde HdS zorg een avond met als thema “Mantelzorg, je staat er niet alleen voor”. Jolanda de Graaf, een van de wijkverpleegkundigen van HdS zorg in Voorthuizen, vertelde de aanwezigen over de samenwerking tussen zorg en mantelzorgers. De mantelzorgers zijn heel belangrijk voor de zorg en andersom geldt dat ook. De zorgverleners zijn er ook om de mantelzorgers te ondersteunen.

Een echtpaar ervaringsdeskundigen vertelde hoe zij mantelzorger waren geweest voor een goede vriendin, die zij tot het einde toe samen met HdS, Welzijn Barneveld hadden kunnen steunen.

Mevrouw Els Kruisselbrink van stichting MEE gaf een toelichting op het werk van stichting MEE, die o.a. als doel heeft kwetsbare mensen te helpen om de weg te vinden in het zorgaanbod dat er is. In Barneveld is veel beschikbaar op dit gebied, zowel professionele zorg als ook vrijwilligers en informele zorg.

Het was een interessante avond, waar de aanwezigen ook onderling ervaringen konden uitwisselen. Natuurlijk was het ook fijn voor HdS zorg om te horen hoe mensen ook het werk van HdS zorg waarderen.

 

Afbeelding: MantelzorgavondHdS
v.l.n.r. Jolanda de Graaf, Arina de Korte mevrouw en meneer Florijn, Ariate van Maanen, Els Kruisselbrink